Томи Хилфигер

Томи Хилфигер отвори бизнес училище за мода в колежа „Елмайра“, Ню Йорк. 70-годишният моден дизайнер и неговите брат и сестра – Анди и Бетси създадоха модна академия. Тя има за цел да предоставя на студентите по мода бизнес знания като част от бакалавърска степен по бизнес администрация.

„Партньорството с колеж „Елмайра“ отразява много повече от личната ми връзка с района. Модната индустрия работи с безкраен прилив на нови таланти и тази програма ще бъде от решаващо значение за формирането на амбициозни дизайнери и предприемачи чрез знания и опит в бизнеса от първа ръка“, разказа дизайнерът.

Отваря първия си магазин през 1969 г.

Дизайнерът и братята и сестрите му са израснали в Елмайра. Там той през 1969 г. отваря и първия си местен магазин. Нарича го „People’s Place“. Днес в знак на подкрепата на местните жители в професионалния му подход Хилфигер иска да „се отблагодари“ на родния си град и отваря модната академия именно там.

На 70 години се връща в родния си град Елмайра

„Искам да се върна на родния си град, Елмайра, Ню Йорк, и да вдъхновя студенти, които се интересуват от обучение в модната кариера. Със семейството ми имаме дългогодишни отношения с колежа и сметнахме, че това би било чудесно допълнение към бизнес програмата. Откриването на „Tommy Hilfiger Fashion Business School“ е вълнуващо начинание за моето семейство и за мен“, призна дизейнерът. Програмата ще стартира по-късно тази година и ще посреща първия випуск на модната академия на Хилфигер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!