Товарен влак, превозващ гориво, дерайлира в Русенско. Няма пострадали при тежкия инцидент. 4 цистерни с гориво на частен превозвач излязоха от релсите между гарите Ветово и Сеново в Русенско тази нощ.

 Движението на влаковете по направлението Русе-Каспичан е преустановено. Причините за инцидента се изясняват. Влакът дерайлира около 1 часа през нощта. От 28 вагона, 26 са пълни с гориво. На мястото на инцидента първи се озовават екипи на пожарната и Национална компания железопътна инфраструктура.

От НКЖИ увериха, че състоянието на инфраструктурата в района е добро. Оттам не допускат железожпътната линия да е причина за инцидента.

Разрушен е 2,5 км железен път

В резултата на инцидента е разрушен около 2,5 км железен път. Възстановяването на железопътната инфраструктура ще започне веднага, след като от НКЖИ получат разрешение от разледващите органи.

Въпреки инцидента с влака няма прекъсване на обслужването на пътници. Използват се обходни маршрути или автобусен транспорт където е необходимо.

Повече подробности на място дадоха главният ревизор в НКЖИ Борислав Аврамов, директорът на РДПБЗН – Русе комисар Валентин Красналиев и окръжният прокурор на Русе Георги Герогиев. Разследването се води от следствения отдел при окръжната прокуратура в Русе.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук