Виктория Маринова
на снимката: Убитата журналистка Виктория Маринова

След като преди няколко седмици полицията арестува близо до Радомир двама журналисти, днес имаме и изнасилена и убита журналистка от местна русенска телевизия.

Полицията в Русе разследва брутално убийство на 30-годишната Виктория Маринова, административен директор и водещ на предаване.

В последното си предаване Маринова интервюирала двамата арестувани журналисти Димитър Стоянов и Атила Биро, които бяха арестувани, докато работеха по разследване на фирмата „Джи Пи Груп“, известна с масово печелене на обществени поръчки.

Тялото на журналистката открито в събота в труднодостъпен район. Намерено е в храсти, близо до Дунав.Преди да бъде убита, жената е била изнасилена и обезобразена и задушена.

Младата жена е майка на 7-годишна дъщеричка. Разпознаването на жертвата е станало късно снощи.

За случая потвърди комисар Теодор Атанасов – директор на ОД на МВР в Русе. Сигналът е подаден около 14:20 часа във Второ РПУ в Русе. В 13:00 часа окръжният прокурор Георги Георгиев и зам.-директорът на полицията Илиян Енчев ще дадат подробности по случая.

От окръжната прокуратура в Русе съобщиха на брифинг какви действия са извършени до момента. Окръжният прокурор Георги Георгиев поясни, че на мястото, където е открит трупът са звършени два огледа, назначени са и няколко експертизи, включително и техническа експертиза на мобилни устройства.

Някои от вещите на убитата обаче липсват и все още не са открити.

„Установили сме маршрута на движение на пострадалата от сутринта на вчерашния ден до часа, в който сме получили информацията за смъртта й. Установили сме как се придвижва и с какво е облечена, знаем със сигурност, че към момента, в който сме намерили трупа, от него липсват мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата на пострадалата и част от дрехите й.”, поясни прокурор Георги Георгиев.

По негови думи се разследват всички възможни версии, включително и убийство заради прфесионалната работа на журналистката.

„Разследването, макар и толкова рано, работи по всички версии, включително и такива, свързани с професионалната реализация на пострадалото лице и с личния му живот.”, каза още Георгиев.

От русенската окръжна прокуратура отказаха да съобщят повече подробности заради продължаващото разследване.

Интересно е да се отбележи, че до този момент повечето български медии не забелязват скандалния случай или го споменават в изкривена светлина. Не са никак словоохотливи и хората от властта, които иначе са активни в далеч по-безобидни случаи. 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!