Президентът Доналд Тръмп заяви, че вярва, че ръководството на Иран иска среща, добавяйки, че се опитва да организира такава с иранския си колега Хасан Рухани на предстоящото събрание на ООН.

„Мога да ви кажа, че Иран иска да се срещнем“, каза той пред репортери в Белия дом, съобщи АФП.

Тръмп многократно е посочвал, че е готов да се срещне с президента Рухани, който се очаква да присъства на Общото събрание на ООН в Ню Йорк този месец. Иранците обаче досега не са дали положителен отговор.

Вчера Рухани взриви администрацията на Тръмп, която оказа натиск върху Иран, заявявайки, че „американците трябва да разберат, че безочливостта и разпалването не работят в тяхна полза. И двете … трябва да бъдат изоставени“.

Техеран и Вашингтон са във война от май миналата година, когато Тръмп едностранно се оттегли от ядрената сделка от 2015 г. и започна отново да налага наказателни мерки срещу Иран.

Иран отговори, като намали ангажиментите си към ядреното споразумение.

Междувременно Доналд Тръмп обяви, че данъците на средната класа в САЩ ще бъдат намалени.

„Ще обявим този план догодина. Това ще бъде много, много значително намаляване на данъците за хората със средни доходи, които работят толкова усилено“, заяви Тръмп в реч пред поддръжници и републиканските конгресмени в Балтимор.

През 2017 г. Тръмп вече успя да постигне промени в данъчното законодателство, което доведе до намаляване на данъка върху доходите за повечето категории граждани. В САЩ е намален и корпоративният данък.

Тръмп започна да изнася речите си почти едновременно с дебата на кандидатите за президент на демократите в Хюстън

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!