Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска спешна реформа на имиграционната система. Това се случи веднага след вчерашния опит за терористичен акт в Ню Йорк.

27-годишен мъж с бангладешки произход взриви самоделна бомба на най-натоварената автобусна гара в Манхатън.  Нямаше жертви, но петима души пострадаха.

Извършителят Акайед Уллах беше задържан. Пред властите той призна, че е действал под влиянието на „Ислямска държава”. В показанията си Уллах заявява, че атаката е била отмъщение за израелските действия в Ивицата Газа.

Атентаторът е пристигнал в Ню Йорк през 2011г. по имиграционна програма въз основа на семейната си връзка с други пребиваващи в страната.

„Откакто за пръв път обявих моята кандидатура за президент казах, че Америка трябва да поправи слабата си имиграционна система, която позволява на твърде много опасни, недостатъчно проверени хора да имат достъп до нашата страна”, каза Тръмп в изявление.

В своето изявление Тръмп призова Конгреса да прекрати така наречената „верижна миграция”, за издаване на визи за събиране на семействата на някои имигранти. Именно благодарение на тази програма е влязъл в САЩ и Уллах.

Тръмп нарече мярката си за ограничаване на пътуването до САЩ от гражданите на осем страни, повечето от които с мюсюлманско население, „само една крачка напред в осигуряването на нашата имиграционна система”.

Той също така призова Конгреса да увеличи броя на имиграционните и митническите служители.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук