Американският президент Доналд Тръмп напусна за кратко военната болница „Уолтър Рийд“ в предградие на Вашингтон, където се лекува от коронавирус. Целта на Тръмп е била да се види със свои симпатизанти.

Той е бил с маска в колата, в която е имало още най-малко двама души – също с маски. През стъклата той помахал на събралите се до сградата на болницата симпатизанти, след което отново се върнал в лечебното заведение.

Малко преди това в кратко видеопослание в Twitter Тръмп заяви, че е научил много за коронавируса, след като лично го е преживял и заяви, че това е „училището на живота“.

По-рано станая ясно, че Тръмп е председателствал среща за националната сигурност от болницата

„Имах възможността да говоря с президента доста дълго време. Той говори днес с целия си екип по национална сигурност … Всички сме готови за всички възможни неща, които могат да се случат. Имахме добър разговор, няма да влизам в подробности, но ние се уверихме, че президентът е напълно наясно с всичко, което се случва в света. Получих някои допълнителни инструкции за това пътуване, надявам се да ги следвам „, каза Майк Помпео пред репортери по време на пътуването си до Япония.

Според Помпео Тръмп е бил в добро настроение, говорейки „директно и откровено“.

Тръмп беше хоспитализиран с коронавирус в петък.  Първоначално имаше противоречиви информации за състоянието му, но вчера стана ясно, че бързо се подобрява.  Не е изключено да бъде изписан още днес.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!