Доналд Тръмп

Доналд Тръмп отвърна на удара на Джо Байдън, обвинявайки го в „политически театър“, след като президентът на САЩ го нападна в яростна реч по повод годишнината от бунта в Капитолия.

Макар че Байдън дори не спомена името на Тръмп, той ясно показа за кого говори в разтърсващ портрет на човека, който според него се е опитал да измами, за да избегне поражението си на изборите през 2020 г.

Байдън „използва името ми днес, за да се опита да раздели още повече Америка“, каза Тръмп в изявление.

„Целият този политически театър е само отвличане на вниманието от факта, че Байдън се провали напълно и тотално“, каза Тръмп.

В речта си Байдън обвини Тръмп, че разпространява „мрежа от лъжи“, твърдейки, че преброяването на гласовете през 2020 г. е било фалшифицирано, в опит да се задържи на власт, и порица тълпата от поддръжници на републиканеца, които щурмуваха Капитолия в опит да предотвратят удостоверяването на изборния резултат.

Джо Байдън

Тръмп, който по-рано тази седмица отмени планираната пресконференция за годишнината, повтори твърдението си, че изборите са били „фалшифицирани“.

„Просто погледнете числата, те говорят сами за себе си“, заяви бившият президент.

Твърденията на Тръмп за фалшифицирано гласуване и преброяване на гласовете многократно са отхвърляни от проблемните щати, Министерството на правосъдието и съдилищата на САЩ.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук