Доналд Тръмп, импийчмънт
на снимката: Президентът на САЩ Доналд Тръмп

Бившият американски президент Барак Обама е бил информиран от американските разузнавателни служби за възможна „руска намеса“ в изборите, но не е предприел никакви ответни мерки, тъй като е бил уверен в победата на кандидата на Демократическата партия Хилъри Клинтън. Това становище бе изказано от сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп на страницата му в „Туитър“.

„Той е заявил, че това просто не може да бъде и няма голямо значение, затова не е предприел нищо. А когато спечелих аз, това веднага започна да има голямо значение и започна лов на вещици, начело с агента на ФБР Питър Стржок“, написа Тръмп.

По-рано американският президент и помощниците му многократно опровергаха подозренията за неправомерни контакти със служители на Руската федерация по време на предизборната кампания през 2016 г. и нарекоха тиражираните в медиите публикации фалшиви новини. Москва също многократно опроверга твърденията за опити за вмешателство в изборите в САЩ.

Очаква се темата за руската намеса да бъде засегната на днешните разговори Тръмп – Путин в Хелзинки, където Путин вече пристигна. Самолетът на руския лидер кацна на летище „Хелзинки-Вантаа“ около 13.00 часа финландско и българско време. Стопанинът на Кремъл беше посрещнат от началника на кабинета на финландския президент Юка Сиукосаари. Американският президент пристигна във финландската столица снощи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!