Тръмп и Мълър

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново атакува специалния прокурор Робърт Мълър, два дни преди бившият шеф на ФБР да свидетелства пред Конгреса. За първи път той ще отговори на въпроси относно доклада си за това има ли руска намеса в изборите през 2016 г. и предполагаемото възпрепятстване на разследването от страна на президента.

Тръмп повтори отдавнашното си твърдение, че разследването на Мълър е било предубеден „лов на вещици“ и лъжливо, казвайки, че окончателният доклад на специалния прокурор, публикуван през април, не открива никакво тайно споразумение с Русия от страна на екипа на Тръмп през 2016 г. или пък възпрепятстване на правосъдието от президента.

„Робърт Мълър, който е силно противоречив, не бива да получава още една хапка от ябълката. В крайна сметка ще бъде лошо за него и за фалшивите демократи в Конгреса, които не са направили нищо друго, освен да губят време за този нелеп лов на вещици,“ написа Тръмп в Туитър.

На Мълър за първи път ще бъдат задавани въпроси от депутатите по разследването за потенциална намеса на Русия, когато той се яви пред две отделни комисии, ръководени от Демократическата партия в сряда.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!