Путин, Тръмп
на снимката: президентите на САЩ и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин

Американският президент Доналд Тръмп не вярва на американското разузнаване. Това твърди бившият ръководител на ФБР Андру Макейб в интервю, позовавайки се на източник в отдела.

Според Макейб, държавният глава не вярва, че Северна Корея има ракети, които могат да достигнат до бреговете на САЩ, тъй като руския лидер Владимир Путин го е уверил, че такива оръжия няма.

 „Не ми пука. Вярвам на Путин”, каза Макейб, твърдейки, че това са били думите на Тръмп, след като е получил доклада на американското разузнаване.

В същото време службите за сигурност се опитват да покажат обратното на президента.

„Служителите на разузнаването казаха, че това не съответства на разузнавателната информация, която притежаваме” зави бившият ръководител на ФБР, като добави, че е бил шокиран от отговора на президента.

Едва ли твърденията на бившия шеф на ФБР са измислица, тъй като самият президент вече публично ги е потвърждавал.

След срещата си с президента на Русия Владимир Путин в Хелзинки през юли миналата година, Тръмп каза, че са обсъдили руска намеса в изборите на САЩ от 2016-та.

На пресконференцията след срещата Тръмп каза, че няма причини да вярва, че Москва се е намесила чрез компютърно хакерство в изборите и че руският лидер „изключително твърдо и решително отрече такава намеса“.

Запитан дали вярва на американските разузнавателни служби, които стигнаха до извода, че Русия се е намесила в изборите, Тръмп призна, че шефът на ЦРУ му е казал, че Русия е виновна, но че той не е убеден в това.

По-късно в „Туитър” Тръмп размисли.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!