хари
Принц Хари и съпругата му Мегън Маркъл

Принц Хари може да има проблеми с визата си за САЩ, ако Доналд Тръмп отново стане президент на САЩ. Бизнесменът предупреди, че ще „депортира“ Херцога на Съсекс.

Десни коментатори в САЩ и в Обединеното кралство се обърнаха срещу Хари и съпругата му Меган Маркъл след противоречивото им напускане на кралското семейство и преместването им в САЩ. Тръмп, който доминира в първичните избори на Републиканската партия преди изборите в САЩ през ноември, многократно се прицелваше във високопоставената двойка. Той дори заяви: „Не съм фен на Меган, не съм фен и не бях прав от самото начало. Мисля, че горкият Хари го водят за носа.“

Разкритията на принц Хари доведоха до призиви молбата му за виза да бъде публикувана, така че американският данъкоплатец да разбере дали е декларирал употреба на наркотици. В мемоарната му книга Spare принц Хари признава, че е експериментирал с наркотици, включително кокаин, марихуана и магически гъби, за да се опита да се справи със смъртта на майка си, принцеса Даяна. Но не е ясно обаче, дали е декларирал това в молбата си за виза. Има спекулации, че на херцога на Съсекс, който живее в Калифорния със семейството си, може да бъде отказано американско гражданство тъй като субстанциите които той споменава в книгата си са забранени или са под строг контрол в САЩ.

Това доведе до допълнителни въпроси защо изобщо му е било позволено да пребивава в Щатите, след като употребата на наркотици е забранена. The Heritage Foundation, американският мозъчен тръст, който стои зад разследването на молбата за виза на херцога твърди, че той е получил „преференциално отношение“, за да му бъде разрешено да влезе и пребивава в САЩ.

Принц Хари наскоро разкри, че е „обмислял“ да кандидатства за гражданство в Съединените щати, по време на участие в Good Morning America. Плановете на херцога да стане постоянен жител на САЩ обаче са критикувани, тъй като тогава той ще трябва да се откаже от кралските си титли. За да може Хари да си осигури американски паспорт, той ще трябва да положи клетва за вярност, която изисква от него „да се откаже от всякаква вярност към всеки чужд принц, държава или суверен“.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук