кемпер от секвоя

В последните години почивките в лъскави хотели не са на мода. Доста популярно е да наемеш кемпер, каравана или палатка и да се докоснеш до природата, без значение дали си на море или планина.

Ще спрем вниманието си на един наистина уникален кемпер. Той е направен от 1900-годишно дърво, но не само това – предложен е за продажба във Флорида (САЩ) срещу изумителните 11,5 милиона долара.

През 1939 г. дървосекач поваля 1900-годишна секвоя и я превръща в свое жилище. Четири месеца той дълбае ръчно дървото, което е високо 80 метра и с диаметър 4 м.

След това собственикът живее в къщата седем години, а после решава да постави необичайния си дом върху ремарке и така го прави мобилен, за да може да пътува. Един вид кемпер, макар и в онези години да не е същото, каквото е сега съвременното значение на този вид подвижни къщи, пише automedia.investor.bg.

10-метровият дом от секвоя има три стаи – спалня с легло и нощно шкафче, всекидневна с диван и маса, както и кухня. Дървената къща Redwood има електричество, но няма водопровод.

Въпреки, че кухнята не разполага с най-съвременните удобства, тя е оборудвана с хладилник, електрическа готварска печка и двуместен кухненски бокс. Вътрешната декорация е много аскетична, но навсякъде са използвани естествени материали.

През годините тази конструкция е наследена от потомците на човека, който я е построил. Те не държат паркиран дълго кемпера, а го показват по карнавали и панаири в почти всеки щат на Америка.

Неотдавнашното покачване на цените на горивата обаче се отрази, така че той е обявен за продажба. Просто разходите за камиона се оказват твърде високи. Така след повече от половин век кръстосване из Америка с бордово ремарке, Redwood Log House търси нов собственик. Но пък и цената си я бива.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук