Слави Трифонов подслушванията
на снимката: Слави Трифонов

„Има такъв народ“ няма да подкрепи правителство, предложено от третия мандатоносител, дори Румен Радев да помоли за това. Това категорично обяви лидерът на партията Слави Трифонов в интервю за БНР.

„Конституцията е решила – има според волята на суверена 6 партии, от които 5 имат 175 депутата. Защо не ги питате тях, а питате само ИТН, която е с 65? Другите партии имат и конституционно мнозинство, могат да правят каквото си искат“, заяви Трифонов.

Той уточни, че парламентарната група на „Има такъв народ“ ще присъства в залата на гласуване на правителство с трети мандат и няма да помагат, като излязат от залата.

Слави Трифонов заяви още, че ИТН подкрепят Румен Радев, въпреки че критикуват служебното правителство, което е назначено от него. Но те подкрепят Радев като мажоритарен кандидат.

Според Трифонов с ИБГНИ и ДБ не са успяли да направят правителство, защото в един момент се е оказало, че имат различия не какво да стане, а как да стане.

„Оказа се, че и двете партии изведнъж започнаха да изявяват претенции, които са неприемливи и неадекватни. Иванов искаше да одобрява всички представители на правителство. Той започна и да твърди, че съзира дългата ръка на ДПС”, каза още той.

Припомняме, че от ДБ и ИБГНИ заявиха, че не държат на министерски кресла, но искат да знаят кои ще са хората.

Трифонов за Манолова: Човек, който издава лични разговори, не е много почтен и коректен

„Тогава тя беше в друга роля и аз в друга. Не си спомням, но най-вероятно е така. Тя беше много самоотвережена и успешен омбудсман. Ние се сприятелихме, тя имаше отворено пространство в нашето шоу да се явява когато иска. Имахме много разговори, това е било личен разговор“, така Слави Трифонов отговори дали е искал от Мая Манолова да не се кандидатира на кметските избори през 2019 г.

Подобна информация председателят на парламентарната група на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова даде от трибуната в Народното събрание през тази седмица.

„Това е бил личен разговор, който няма място в публичното пространство. Човек, който издава лични разговори, не е много почтен и коректен. Тя защо е водила такъв разговор с мен. Не мога да кажа защо съм я убеждавал. Не помня, мислел съм, че тази битка не е за нея“, обясни Трифонов.

Трифонов: Бойко Борисов не е известен като голям приятел на истината

Лидерът на ИТН коментира и обвинението на Бойко Борисов за преливането на гласове от ДПС към ИТН.

„Бойко Борисов не е известен като голям приятел на истината. Изобщо не може да докаже тезата си, че ДПС е преливало гласове към ИТН. Борисов чисто и просто лъже, и е един лъжец“, заяви още той.

Въпреки че върнаха мандата, Трифонов подчерта, че има много важни неща в парламента и да се свършат. И даде пример с липсата на комисии, актуализацията на бюджета и работата по важни граждански въпроси. Затова призова да се работи по закон и по морал.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук