Мая Манолова министри

Изрично сме казали, че не искаме наши министри, но искаме да знаем кои са хората. Това каза Иво Мирчев от Демократична България. Причината за изказването му са обвиненията, отправени от ИТН към Демократична България. Той посочи, че са поставили конкретни условия и принципи.

„Не в някакви тайни преговори, а публично пред медиите, пред хората от ИТН. Наистина изключително добронамерени сме”, посочи Мирчев.

Той отбеляза, че от самото начало и в разговорите с ИТН и публично са искали да знаят кои са имената персонално в МС.

„Доколкото разбирам само след няколко часа президентът ще връчи мандата на този премиер, а всъщност ние не знаем все още кой е той. Изрично сме казали, че ние не искаме наши министри, но искаме да знаем кои са хората, които ще поемат тази отговорност“, каза Мирчев.

На въпроса дали това, че не знаят имената ги отдалечава от това да ги подкрепят, Мирчев отговори отрицателно.

„Не, по никакъв начин. Тепърва предстоят разговори, имаме още няколко часа до връчване на мандата”, каза той.

Манолова: Не предлагаме и не се опитваме да внедряваме хора

От ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!” също коментираха ситуацията. От партията заявиха, че имат категоричната нагласа, воля, полагат усилия и правят всичко възможно да има правителство, да има кабинет, какъвто хората очакват.

„Не предлагаме хора, не се опитваме да внедряваме хора, но също така и в разговорите, които сме водили и в нашата публична позиция, сме казали ясно няколко неща. Да, политиките са важни, но също така са важни и хората, които ще ги реализират. Освен това казахме, че не бихме желали, не бихме подкрепили кабинет, в който с просто око се вижда влияние на ГЕРБ, на ДПС и на олигархични кръгове, на приятелски кръгове на досегашната власт. И също така ясен ангажимент, че това ще бъде правителство на промяната“, допълни тя.

Атанасова: Какво си говорят другите партии нас не ни интересува

От ГЕРБ също коментираха ситуацията. Десислава Атанасова заяви, че това какво си говорят другите партии тях не ги касае.

„Факт е обаче, че разговорът придобива комичен характер – рептили, боклуци, мръсници и т.н. – това са все цитати, не мои думи, аз не ползвам подобни изразни средства. Ние сме опозиция, не искаме да имаме нищо общо с партиите, които преговарят”, каза Атанасова.

На въпрос дали има промяна в позицията им, ако вторият мандат стигне до тях, тя заяви, че се надяват „да успеят да си разделят порциите в държавата, баницата и министерските кресла“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!