Янаки стоилов гражданство

Предлагаме и внасяме предложение за премахването на т.нар. „инвестиционно гражданство“. Това каза на пресконференция министърът на правосъдието Янаки Стоилов.

„Във връзка с това съм изпратил искане към ДАНС да направи проверка за последните няколко години за гражданствата, придобити на това основание. Съществува изискване инвестициите, които са заявени, да бъдат поддържани през определен период. Законът дори дава възможност за отменяне на гражданство, ако са нарушени изискванията“, обяви той.

От думите му стана ясно, че другата промяна е свързана със запазването на работата на държавното предприятие Фонд „Затворено дело“.

„Съгласно приети вече промени то се превръща в административна структура към ГД „Изпълнение на наказанията“. Стремежът ни е неговата дейност да бъде запазена и развита, за да бъде дадена заетост на лишените от свобода, да се подобряват битовите условия в затворите и да се подобрява качеството на храна и да се намалява нейната цена“, каза още Стоилов.

Той посочи още, че ще има възможност и това е съгласувано с Министерство на финансите, да се открие специална сметка и при добро управление на тази дейност тя да има значителен социален и икономически ефект.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук