Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов взе отношение по повод решението на етичната комисия на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, че в труда на Петър Илиев има данни за плагиатство.

„Има такъв народ“, включително и лидера им, многократно защитиха Илиев, който отричаше всички обвинения.  Днес в социалната мрежа фейсбук Слави Трифонов написа следното:

„Дали Петър Илиев е плагиатствал или не – ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно, а и това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна, много преди да съществува „Има такъв народ“. Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в профила си във Фейсбук по казуса за установено от Етичната комисия на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ плагиатство, където Илиев е преподавател.

„Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари, и за каквото и да било, свързано с власт“, пише още Трифонов, и допълва:

„Ние разбираме, че огромният интерес към него всъщност е интерес към нас, към нашите решения и нашите действия, но единственото, което можем да кажем по въпроса, е:

Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизираш и ще участваш в „Има такъв народ“, ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев.

Затова се налага да бъдеш перфектен.“

 

Припомняме, че Петър Илиев влизаше в двете предложени правителства от „Има такъв народ“ съответно като министър на правосъдието и след това – вътрешен министър и вицепремиер. След обявяване на името му, в Етичната комисия на СУ бяха подадени три сигнала, че в книгата му има дословно копиране текстове. В последствие стана ясно, че това са около 80 страници.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!