На снимката: Извозват ранените към болницата в Ямбол

Трима души са загинали при тежка катастрофа край Лесово. Ранени са 16 души, които са настанени в ямболската болница. В Ямбол пристигна и здравният министър Костадин Ангелов. Някои от пострадалите са в тежко състояние. Първоначално беше обявено, че ще бъдат транспортирани в София, но състоянието им не е позволило. Засега преместването им се отлага.

Самолетът „Спартан” докара апаратура от „Пирогов” и по преценка на министъра и лекарите, връщат отново ранените в ямболската болница ,където ще се постараят да ги стабилизират, след което ще отпътуват за Пирогов.

Сигналът за катастрофата между ТИР и пътнически бус е получен малко преди 6 часа тази сутрин. Към мястото на инцидента незабавно бяха насочени екипи на полицията, пожарната и ЦСМП от Ямбол, Сливен и Хасково.

Установено е, че тежкотоварният автомобил е с украинска регистрация, а бусът със сливенска регистрация, пътуващ за Турция. Те са отивали на пазар в Одрин.

Движението е ограничено в двете посоки. Водачите изчакват на място. Екипи на „Пътна полиция“ са на място и регулират трафика. Апелът за водачите е да шофират с повишено внимание, с по-ниска скорост и с по-голяма дистанция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!