Доналд Тръмп
на снимката: Президентът на САЩ Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп бе остро критикуван заради предизборен клип, в който се прави връзка между демократите, имигрантите и тежката престъпност, съобщи Ройтерс.

Някои съпартийци на Тръмп осъдиха видеото, и казаха, че от три десетилетия това е политическата реклама, най-силно насаждаща расово разделение.

Клипът, който Тръмп разпространи в Туитър, съдържа кадри с нелегален имигрант от Мексико, осъден през 2014 г. за убийство на двама полицаи в Сакраменто.


Говорейки на английски със силен акцент, той заявява в съдебната зала, че би убил още полицаи. Появяват се и кадри с мигранти като препратка към колоната от централноамериканци, тръгнали към САЩ, и се задава въпросът: „Кого ли още ще пуснат демократите?“.

Клипът завършва с надписа: „Президентът Тръмп и републиканците правят Америка отново безопасна“ – вариация на предизборниия лозунг на Тръмп „Да направим Америка отново велика“, отбелязва Ройтерс.

Сенаторът републиканец Джеф Флейк, който е един от най-известните критици на президента в собствената му партия, нарече рекламата „отвратителна“ и заяви, че всички републиканци трябва да я осъдят.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!