Полиция, мигранти
Снимката е илюстративна

Мъж отива на съд за убийството на 72-годишен мъж, чието тяло беше открито на балкона на апартамент в столичния ж.к. „Обеля“.

Според прокуратурата мотивът за престъплението е отнето жилище.

Случаят е от 30 октомври и за убийството е задържан 43-годшният заподозрян.

Той вече е обвинен за тежкото престъпление и утре прокуратурата ще поиска постоянния му арест от съда, съобщава прокуратурата.

Кавгата около извършителя и жертвата му се завъртяла около това, че възрастният мъж се договорил с майката на 42-годишния мъж за това да изплати жилището им и то да бъде записано на негово име.

Майката се съгласила, но при условие, че после жилището ще остане за сина ѝ

Преди време мъжът казал, че трябва да се направи ремонт. Жената временно напуснала апартамента със сина си. През това време мъжът сменил заключващите механизми и когато жената се върнала, не успяла да влезе.

Повикали полиция, започнали и дела за разваляне на сделката. Семейството (майката и синът ѝ) нямали възможност да платят на адвокат, за да продължи делото за собствеността.

В момента не е ясно на какъв етап е процесът, пише БТА.

На 30 октомври синът отишъл при мъжа, позвънил на вратата. Предполага се, че е бил пуснат да влезе, защото няма следи от взлом.

Разследването предполага, че възрастния мъж е извадил нож и опитал да нападне по-младия от него мъж. По ръцете на по-младия мъж имало следи от наранявания.

Предполага се, че младият мъж взел ножа и нападнал по-възрастния. По тялото на убития са установени редица наранявания, част от които дълбоки рани в областта на сънната артерия и далака.

След престъплението мъжът се обадил на майка си обяснил, че ще трябва да се почиства обект. Взел препарати и се върнал в апартамента, където, според прокуратурата, заличавал следи.

Тялото на убития възрастен мъж било завито в няколко одеяла. След това било извадено на една от терасите на жилището.

Директорът на столичната полиция Любомир Николов каза, че в годините имало много случаи на домашно насилие, когато семейството живеело заедно.

По тялото на убития има 38 прободни рани. Това говори за събирано желание за отмъщение, каза Николов.

Преди да изкара трупа на балкона, мъжът опитал да изкъпе тялото на убития, за да заличи следите.

Майката също видяла трупа, прилошало ѝ. И двамата не са подали сигнал в полицията.

Извършителят не е се е опитал да избяга. Продължил живота си по обичайния начин до деня на ареста, каза още Любомир Николов.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук