Сотир Цацаров
На снимката: Сотир Цацаров

След като днес Сотир Цацаров депозира оставката си като председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), той поиска от прокуратурата да го провери.

Повод за думите на Цацаров е изказване на премиера Кирил Петков, че след решението да отнеме допуска за класифицирана информация на Цацаров, ДАНС трябва да реши дали има основание да бъде сезирано и държавното обвинение.

Без да влиза в конкретика за причината бившият главен прокурор да остане без допуск до информация с гриф „Строго секретно“, вчера Петков коментира, че има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на прокуратурата. Изпреварвайки премиера, Сотир Цацаров днес поиска от институцията, която ръководи в продължение на близо 7 години, да провери публично заявените твърдения на Кирил Петков за евентуално негово престъпно поведение.

Подалият оставка председател на Антикорупционната комисия уведомява и прокуратурата, че е обжалвал пред Държавната комисия по сигурността на информация акта на ДАНС, с който беше отнет допуска му до класифицирана информация. Ако ДКСИ потвърди решението на Агенцията, Сотир Цацаров може да обжалва пред Върховния административен съд, чието решение ще е окончателно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук