Днес във временната комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около спирането на сигнала на БНР на 13 септември бе изслушан главният прокурор Сотир Цацаров. Той разказа подробности около разследването на прокуратурата. След заседанието на комисията, Цацаров говори пред медиите. На въпрос очаква ли да стане ясно в действителност защо е спрял сигналът на БНР, главният прокурор каза:

„Очаквам, разбира се. Не го очаквам като юрист, а като гражданин. Всички вие очаквате да бъдат взети съответните мерки от органите, които отговарят за това, защото институция като национално радио или национална телевизия, която има съответен статут по закон, да не се окаже, че може да спре излъчване на базата на един имейл и да възстанови излъчване, на базата на един имейл. Това като факт е необяснимо за мен и за моите колеги”, каза Цацаров.

Главният прокурор беше попитан дали се притеснява той или Иван Гешев от начина, по който ги отразява Силвия Великова:

„Знаете ли, ако трябва да кажа нещо, то няма да е много в реда на нещата. Силвия Великова не е журналист, който мисли, в много случаи, по начина, по който мисля аз. Със Силвия Великова мисля, че сме имали доста, как да кажа, противоречия за начина, по който се задават въпроси, за начина, по който се изразяват теза, а в това няма нищо лошо, сме имали и противоречия за въпроси, които са чисто правни. Аз винаги съм казвал, че всеки трябва да има увереността, че разбира от нещо, което е учил, но Силвия Великова е журналист. Силвия Великова работи в националното радио. Вие какво ме попитахте, дали се страхувам от начина, по който ме отразява? Вижте, с риск да обидя някого, аз не съм от най-убедените слушатели на националното радио. Но Силвия Великова има право да ме отразява както намери за добре, аз имам право да не я слушам в ефир. Това е.”

Цялото изказване на главния прокурор Сотир Цацаров ще може да гледате ТУК

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!