Булгаргаз, поскъпване

„Булгаргаз“ предлага природният газ от април да се продава за 103,08 лева за мегаватчас (MWh) – без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

Общественият доставчик внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) заявление за утвърждаване на цена за следващия месец, съобщиха от дружеството. Предложената от „Булгаргаз“ цена е с 3,42 процента по-ниска от утвърдената регулирана цена за март, отбелязва БТА.

БТА припомня, че КЕВР утвърди цена на природния газ за настоящия месец от 106,74 /MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

Окончателното предложение за утвърждаване на цена на природния газ за април ще бъде депозирано в КЕВР на 1 април, отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 31 март, допълват от газовото дружество.

Прогнозната цена на природния газ за месец май е 92,54 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) или с 10,23 на сто по-ниска от внесената за утвърждаване цена за април, информират още от „Булгаргаз“.

На 1 май в КЕВР ще бъде внесено окончателното предложение за утвърждаване на цена на природния газ за май при отчитане на котировките на ценообразуващите компоненти към 30 април, се посочва в съобщението.

Цени на природния газ, по които „Булгаргаз“ ЕАД продава лв/MWh (без акциз и ДДС) от началото на 2022г. досега:

Графика цени на газа
Източник: Булгаргаз

Още икономически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук