изборни престъпления

ЦИК ще може да сключва договори за съхранение на машините и за частни помещения до осигуряването на държавни. Това прие Министерски съвет на днешното си заседание.

Съгласно правителственото решение, за осигуряване произвеждането на всички видове избори, техническите устройства за машинно гласуване трябва да се съхраняват на подходящо място (складови помещения или подобни), отговарящо на общите условия за добра организация на подготовката, инсталирането, разпределението и транспортирането на машините. Нужно е да се осигурят испецифичните изисквания за съхранението им (температура, площ, осветеност и др.), определени от Централната избирателна комисия.

До осигуряването на подходящи помещения – държавна собственост, предназначени за съхранението на техническите устройства за машинно гласуване, следва да се използват наети от Централната избирателна комисия помещения – частна собственост, отговарящи на съответните изисквания.

Решението на Министерския съвет предвижда още Министерството на вътрешните работи да осъществява външната охрана на помещенията, в които се съхраняват техническите устройства за машинно гласуване. Контролът върху съхранението на техническите устройства за машинно гласуване се упражнява от Централната избирателна комисия. Достъпът до помещенията се допуска само с разрешение на Централната избирателна комисия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук