Пред журналисти в Казанлък председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов подчерта, че след като вчера БСП представи проекта си „Визия за България“, никой не е уточнил откъде ще дойдат парите „за тези техни мечти“. След управление на БСП винаги има хаос и дефицит поне 5%, заяви Цветанов.

Той изрази мнение, че е много лесно да кажеш нещо популистко и добре звучащо, но е трудно впоследствие да изпълниш поетите обещания.

„Затова политиката е за отговорни хора, които могат да изпълняват ангажиментите си към хората – обясни той, цитиран от партийния пресцентър – БСП вчера призоваха – детските градини да се безплатни, минималната работна заплата да е 60% от средната, да има още по-високи пенсии, да има прогресивен данък. Не чухме обаче какви са финансовите параметри на тези искания, не казаха дали това отново няма да изстреля дефицита в неразумни от икономическа гледна точка стойности“, отбеляза Цветанов.

Спорде него във визията на БСП има неща, които вече са в историята.

„Чуха се призиви за промяна на системата, за национализация. Тази страница е отдавна затворена и ние вървим напред – каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той благодари на БСП, че в петък са подкрепили позицията на премиера Борисов за мигрантите, която той отстоява още от Европейския съвет на 28 юни.

„От опозицията искат да пригласяме на страните от Вишеградската четворка. Тези страни, които се характеризират с по-антиевропейско говорене, ще получат с 24% по-малко средства за кохезионна политика, докато ние ще получим 2 милиарда лева повече“, уточни Цветанов.

Вторият човек в ГЕРБ коментира и клипът, който партията му вчера разпространи и който дава сериозни поводи за съмнение, че Корнелия Нинова е отговорна за провокациите в с. Шарково.

„Ако това се окаже вярно, то това би било много ниско и безотговорно поведение. Докато ние сме били в опозиция никога не сме се заигравали със страховете на хората“, категоричен бе той.

Цветанов засегна темата и за предстоящите местни избори догодина. Той декларира амбицията на ГЕРБ да покачи броя на своите кметове на общини от 130 на 145.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук