Общността на транссексуалните направи през последните дестилетия големи стъпки към постигане на равонправие, но има да се свъши още много както по отношение на промяната в умовете и сърцата на хората, така и по отношение на визуалното представяне във всички видове медии.

Една от жените, които се опитват да постигнат това, е Лейна Блуум – модел, танцьорка и „транс“ активист, която иска да стане първия в историята цветнокож транссексуален модел на модното шоу „Victoria’s Secret“. Своята амбиция тя заяви в „Туитър“, като публикува и две снимки по бански костюм:

„Опитвам се да стана първия цветен „транс“ модел, който ще дефилира на шоуто „Victoria’s Secret“.

https://twitter.com/leynabloom/status/983246493179105280

Лейна получи огромна подкрепа от потребителите в „Туитър“, които бързо подавиха гласа на хейтърите. Постингът й се радва на 30 000 препращания и 100 000 харесвания.

Лейна в миналото е обелязвала като недостатък на „Victoria’s Secret“ липсата на разнообразие при подбора на моделите.

„Всички тези цветнокожи момечета в шоуто – това е наистина страхотно. Но все пак има доста повече бели момичета. Сякаш всеки път, когато добавят „цветно“ момиче, добавят и по още едно бяло. За следващата година трябва да изберат за транс- и заоблените модели всякакви момичета, не само европеидни“ – писа Лейна.

По думите й „Victoria’s Secret“ е „платформа, която прославя женствеността“, а тя самата винаги е чувствала, че в своето „най-естествено“ състояние е божествена. Ако успее, това би било победа за всички нейни транссексуални сестри, независимо от цвета на кожата им.

Лейна е професионален модел от 2014 година и е дефилирала за „Chromat“ и „The Blonds“. Тя също така е и първата траннсексуална цветнокожа личност, представена във „Воуг – Индия“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!