На първото заседание на ВСС, което председателства новия правосъден министър Надежда Йорданова, тя беше посрещната от главния прокурор Иван Гешев.

-Г-жо Йорданова, честит мандат. Пожелавам Ви здраве, успех и съвместна работа със съдебната власт, каза главният прокурор на Йорданова, докато ѝ поднасяше букет с цветя.

– Аз Ви пожелавам да си носите отговорността винаги, когато трябва и дай Боже да можем да обсъдим условията за Вашата оставка, отвърна му тя.

– Не се притеснявайте, ще обсъдим всички теми, които са в интерес на българските граждани, съмнявам се, че тази им е интересна, каза Гешев.

-Хората са на обратното становище, отвърна министърът.

-Навярно олигарсите, каза главният прокурор и пожела успех на новият министър.

Гешев и Йорданова

Надежда Йорданова коментира още, че още днес отново ще внесе във ВСС предложението за дисциплинарно производство срещу Иван Гешев.

Припомняме, че вчера прокурорската колегия отказа да образува дисциплинарно производство и върна на правосъдното министерство предложението, което беше внесено от служебния министър. Йорданова поиска и членовете на ВСС да направят стъпка встрани или назад, за понесат своята отговорност и да дадат път на други да направят съдебната реформа. Така новият правосъден министър поиска оставките и на членовете на ВСС.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук