Тръмп сваля маската
На снимката: Президентът Доналд Тръмп сваля маската при пристигането си в Белия дом

Американската компания Tуитър ще отмени привилегиите, предоставени на републиканеца Доналд Тръмп като един от световните лидери след встъпването в длъжност на демократа Джо Байдън на 20 януари 2021, съобщи в понеделник телевизионната компания NBC.

„Подходът на Туитър към световните лидери, кандидати и длъжностни лица се основава на принципа на правото на хората да решат дали да вземат предвид контекста на това, което казват техните лидери. Това означава, че можем да използваме предупреждения и маркировки, както и да ограничим взаимодействието с определени акаунти. Тези рамкови правила се прилагат за действащи ръководители и кандидати за изборна длъжност, но не и за частни граждани, които не заемат такива длъжности “, обясни говорителят на компанията.

Тръмп след встъпването в длъжност на Байдън ще бъде приравнен на повечето потребители на услуги за микроблогове. Затягането на изискванията ще засегне личния акаунт на републиканеца. Неговият профил като президент на САЩ ще бъде предаден на новата администрация, каза телевизионният оператор.

Ръководителите на Туитър затегнаха политиката си на дезинформация преди президентските избори в САЩ. На потребителите беше забранено да обявяват победата на един или друг кандидат до момента, в който тя е обявена в официални източници или реномирани медии. Туитовете, които съдържат опити за намеса, включително с използване на насилие, в процеса на гласуване и преброяване се изтриват.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!