Боеве Нагорни Карабах

Турция няма да се поколебае да изпрати войски и да осигури военна подкрепа на Азербайджан, ако Баку отправи такива искания, заяви вицепрезидентът Фуат Октай. Той подчерта, че за момента няма такива.По-рано министър-председателят на Армения Никол Пашинян заяви, че на този етап не вижда „възможност за дипломатическо решение” на конфликта с Азербайджан за Нагорни Карабах.

Турция обеща пълна подкрепа на Азербайджан, тъй като Ереван продължава незаконната си окупация на азербайджански земи, съобщи „Сабах”.

В интервю за Си Ен Ен Тюрк Октай разкритикува и Минската група на ОССЕ, чиято роля е да посредничи за разрешаването на конфликта. Според него, групата се опитва да поддържа проблема нерешен и подкрепя Армения както в политическо, така и във военно отношение.

В свое изявление арменският премиер Никол Пашинян каза, че Азербайджан е претърпял тежки загуби по време на военните действия в Нагорни Карабах и сега е принуден да използва последните си резерви на бойното поле.

Големите загуби са една от причините Баку да отказва хуманитарно примирие, при което от зоната на бойните действия да бъдат изнесени телата на загиналите. Тогава ще стане ясен реалният брой на жертвите, както и че сред загиналите има наемници и турски войници

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!