котка Лагерфелд
На снимката: Шупет, котката, наследила Лагерфелд

Въпреки че бъдещето й е гарантирано след смъртта на собственика й, покойният Карл Лагерфелд, който й остави част от състоянието си (някои говорят за 150 милиона евро, а други 300), Шупет, бирманската котка на известния немски дизайнер, реши да продължи да работи.

След като участва в многобройни рекламни кампании сред тях, с фирмите „Опел“ и „Шу Уемура“, които й донесоха близо 3 милиона евро и след като отвори онлайн магазин, където предлага различни продукти под нейно име, пухкавата госпожица дебютира като тестер на хамаци за котки, съобщава списание „Ола“.

Котката е натрупала повече от 250 000 последователи в профила си в Инстаграм и се е кооперирала с „Луси Балу“, базирана в Мюнхен марка, специализирана в мебели за животни, заедно с която е „създала“ люлка за котки с лимитирано производство.

Шупет тества и одобрява прототипа на хамака.

„За нас е чест, че имахме възможността да сме толкова близо до Шупет. Искам да кажа, че бяхме първите хора, на които беше позволено да правят снимки и видеоклипове на Шупет в дома й. Очакваме с нетърпение да продължим да си сътрудничим с нея“, каза дизайнерът на „Луси Балу“, Себастиан Франк.

Шупет е най-богатата котка в света и в момента няма никаква конкуренция. Преди смъртта на дизайнера котката живееше с него в апартамента му в Париж, винаги пътуваше с него на личния му самолет и носеше диамантени колиета. Тя се обгрижваше от двама асистенти, единият от които ветеринарен лекар и всеки ден вкусваше консерви с пилешки пастет и хайвер.

„Шупет е много приятна. Тя не притеснява никого, нито наранява някого. Има хора, които се грижат за нея, когато не съм наоколо, а тя вече има собствено състояние. Ако нещо ми се случи, тя ще бъде наследница. От друга страна, човекът, който се грижи за това, няма да има парични проблеми. От съобщенията, които е направил, не съм докоснал нищо; всичко е изрично запазено за нея. Шупет е богата “, разкри Лагерфелд преди смъртта си.

В момента не е ясно кой е собственикът на най-богатата котка.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!