котка
Това е Кефир.

Гигантска котка, смятана за най-голямата в света, стана толкова голяма, че достигна височината на 2-годишно дете. Той се казва Кефир и смая хората, които объркаха огромния котарак от породата Мейн Куун с куче.

Въпреки че са известни с големия си размер и гъста, дълга козина, този вид котки са привързани към стопаните си и обичат хората.

Собственичката на Кефир – Юлия Минина от Русия, сподели снимки на своя нежен гигант в Instagram и предизвика фурор в мрежата.

Тя тежи 12.2 кг и е смятана за най-голямата котка в света, предаде.

Домашният любимец е кръстен от двете дъщери на собственичката си на ферментиралата млечна напитка, особено популярна в Русия и бившите съветски републики. Кефир е първата котка на Юлия и когато я приемат в семейството, не очакват, че ще стане толкова голяма.

Най-любопитно е, че семейството на Юлия се отнася с Кефир като човек. Когато дойде време за вечеря, котката прави компания на семейството на масата, седейки на собствен стол. Кефир може да си отвори всички врати в къщата и за разлика от останалите котки много обича водата и плува.

Котката обича да лежи на кухненската маса. На въпроса кое е любимото й хоби , Юлия казва – „любимото й занимание е да спи върху мен през нощта“, но вече е доста тежка за това.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук