Турция открива нова болница за лечение на коронавирус, построена през последните 45 дни, като част от усилията за борба с пандемията. Две такива болници вече са построени в Истанбул – едната в квартал „Санкактепе“, от азиатската страна, а другата е на летище „Ататюрк“, разположена в квартал „Йешикьой“.

„Ататюрк“ беше основно летище за столицата с население от 16 милиона души, но бе затворено за редовни полети след завършването на новото летище преди година. Сега старото се използва само за товарни и официални правителствени полети. Новата болница е построена на две от трите му писти, предизвиквайки критики от кмета на града Екрем Имамоглу, който заяви, че от легището още може да има нужда при извънредни ситуации, като земетресения. Болницата ще се открие на 31 май.

Церемониите по откриването идват в момент, когато Турция се подготви за премахване на ограниченията за пътуване между градовете и позволява на ресторанти, кафенета, паркове и спортни съоръжения да се отворят отново от 1 юни. Тя облекчава забраните, наложени за ограничаване на огнищата на коронавирус.

Вирусът е убил досега близо 4500 души в Турция, в която са доказани над 160 000 случая на инфиктирани с него хора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук