Васил Божков
на снимката: Васил Божков

Васил Божков, който се намира в Дубай, обеща нови разкрития за властта. Във видео обръщение във Фейсбук, Божков каза:

„Преди десет дни Дойче веле публикува приказка за Али Баба. Хунтата се скри и замълча. Утре Али Баба ще ви разкаже истинската история. Бъдете здрави“, казва Божков във видеото.

В него той явно има предвид анализ на Даниел Смилов, публикуван на 21 май от Дойче веле под заглавие „Да проверим версията на Божков“. В него се споменава и приказният герой Али Баба.

„Имало едно време една щастлива държава, чийто бюджет трябвало да получи 700 милиона лева повече от игри на късмета. Вместо в бюджета обаче, жълтиците отишли в пещерата на Али Баба. Сговорили се Али Баба да раздели голямата плячка със свои другари. Да даде част от нея на телевизия под формата на договори за реклама. С друга част да издържа голям столичен клуб. Али Баба разбрал как да дели жълтиците на срещи с финансовия министър и собственици на телевизията. Дори си запазил паметна записка от едната среща, на която фигурирал подписът на негов другар под ангажимент да му осигури правителствен балдахин. За другите срещи пък Али Баба запазил есемеси. Нещо обаче в сговора се развалило. Другарите завидели на Али Баба и решили да му отнемат цялата хазартна пещера. За да се спаси, той се качил на летящото си килимче и се озовал в приказния Дубай“, пише между другото в анализа си Даниел Смилов.

„Проблемът на другарите на Али Баба е, че досега не са представили контраверсия на събитията, която да е толкова логична и непротиворечива. Напротив, те се оплитат във все по-неправдоподобни обяснения“, продължава авторът.

От началото на май Божков използва социалните мрежи, за да публикува „доказателства” за злоупотребите на властимащите у нас.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!