Банкси
Произведението на Банкси в подкрепа на британските медици

Банкси изненада света с ново произведение на изкуството, изразяващо уважението на художника към великобританските медицински служители, които се борят с пандемията от коронавирус във втората най-засегната държава в момента.

Уличният художник публикува и снимка на художественото произведение в неговия профил в Инстаграм. От него се вижда малко момче, облечено в работни панталони, играещо си с фигурка на медицинска сестра, която е с мантия на супергерой.

Единственият цветен елемент в художественото произведение – озаглавено „Game Changer“ – е червеният кръст на униформата на медицинската сестра, а изоставените фигурки на Супермен и Батман лежат в кошница до момчето.

„Благодарности за всичко, което правите”, пише в бележка на художника към служителите в болниците. Банкси също така изразява надеждата, че неговата творба ще ободри малко обстановката в болничното заведение, макар и рисунката да е черно-бяла.

Платното от един квадратен метър, което се намира на стена на коридор в болница в Саутхемптън в Южна Англия, ще бъде изложено за публичен показ, когато бъдат премахнати мерки за блокиране, заяви говорител на Банкси.

По-късно ще бъде пуснато за продажба на търг за събиране на пари за благотворителни организации, свързани с Националната здравна служба на страната (NHS).

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!