Кристиян Николов – обвинен за катастрофата, при която загина Милен Цветков, остава в ареста. Това реши Софийският апелативен съд.

Според магистратите по делото са събрани достатъчно доказателства, че, шофирайки с висока скорост след употреба на наркотици и пренебрегвайки червения светофар, Кристиан Николов е ударил колата на Милен Цветков, което е довело до смъртта на известния журналист.

С действията си 22-годишният мъж е заплашил живота и на други участници в движението, които по това време са били на кръстовището, смятат съдиите. Затова според тях той е с висока степен на обществена опасност.

Според апелативния съд въпреки чистото съдебно минало, липсата на криминални регистрации и добра характеристика, поведението на Кристиан преди и по време на инцидента правят реална, а не хипотетична опасността на свобода той да извърши друго престъпление.

Навръх Великден тази година джипът, управляван от Кристиян Николов, със скорост от 99 км в час в градски условия, връхлетя автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на няколко упойващи вещества.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!