Алексей Петров
Алексей Петров

Алексей Петров е бил застрелян днес, научи NOVA. Това е станало в „Драгалевци“.

Ранена е жената, с която се е разхождал. Стреляно е с пушка.

„Мъж с ловни дрехи ни застреля“ – това е казала простреляната с Петров жена, преди да загуби съзнание. Тя е настанена в „Пирогов“ и е в тежко състояние.

Нейното име е Ива Павлова.

Двамата от 25 години живеят заедно. Имат 25-годишна дъщеря, кръстена на майка му. Ива движи бизнеса оперативно, казват запознати. Тя е съсобственик в застрахователната компания „Лев инс“ и я управлява доста ефективно.

Срещу Петров бяха извършени още два опита за покушение – през 2002 и 2015 г. При първия Петров бе прострелян в гърдите и крака с автомат. Така и не стана ясно кой е атентаторът и каква причината за престъплението. Неофициално се говореше, че става въпрос за разчистване на сметки при преразпределението на охранителен и застрахователен бизнес.

През 2015 г. срещу него беше стреляно с два гранатомета. Като организатор на това покушение на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Ловгиненко.

През 1999 г. бившата барета бе прострелян в крака след скандал с Кирил Киров – Японеца. Версията тогава беше, че пистолетът е гръмнал случайно.

Кой е Алексей Петров?

Бизнесмен, политик и преподавател, експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм. Роден е през 1962 г. в Бабинци, Тетевенско. Завършва Милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. Работи 8 г. в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 1990 г.

Преподава в УНСС от края на 1990-те години. Защитава докторска дисертация по проблемите на фирмената сигурност в Специализирания научен съвет на Академията на МВР.

През 2009 г. е осветен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков за дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването, после и на ДАНС.

На 10 февруари 2010 г. е задържан и обвинен за лидер на престъпната група „Октопод“, занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домашен арест, а обвиненията са намалени до рекет и изнудване срещу 2 лица от 1998 и 2000 г. Прякорът, с който беше известен, е Трактора.

Бил е треньор на българския национален отбор по карате. Президент е на Българската национална федерация карате.

Алексей Петров е бил щатен служител в Държавна сигурност, 6-то управление, направление „Т“.

На 7 юли 2011 г. е издигната кандидатурата му за президент от група граждански сдружения и от Инициативен комитет „Единение и екипност“.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук