Владислав Панев
На снимката: Владислав Панев.

„Коалицията „Алексей Петров“ спъна България за еврозоната“. Това каза бившият депутат от „Демократична България“ Владислав Панев днес. Думите му дойдоха след като депутатите от ГЕРБ, ДПС, БСП, „Възраждане“ и „Български възход“ провалиха заседания на парламентарната икономическа комисия, докато се гледаха промените в Кодекса за застраховането, необходими като условие за влизане в еврозоната.

По думите на Панев в ефира на bTV зад това стои интересът на компанията – лидер на пазара на застраховката „Гражданска отговорност“ – „Лев инс“, контролирана от бившата барета.

По думите на Владислав Панев една и съща коалиция в 48-я парламент е определяла най-ключовите решения.

„Има разделение в политическия живот и в българското общество – от едната страна са проевроатлантическите сили ДБ и ПП, а от другата страна е коалицията „Рашидов“, после „Хартиената коалиция“, после „Коалицията за спиране разследването на главния прокурор“. Коалицията „Алексей Петров“ направи така, че заради един човек, който е по-равен от останалите в българското общество, България ще пропусне тази възможност (влизането в еврозоната, б. р.)“, каза той.

„За това се борим – всички да са равни пред закона, а не да има едни по-равни, на които мнозинството в парламента служи винаги, когато техните интереси бъдат засегнати“, посочи Владислав Панев.

Той отчете три дребни, но важни реформи, които е свършил 48-ят парламент – за това хората да могат да поставят фотоволтаици върху покривите на къщите без административни процедури, за синята карта – фирмите да могат лесно да наемат квалифицирани специалисти от чужбина, и за защитата на подателите на сигнали за нарушения.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук