Окръжният съд в Бургас освободи майката
Окръжният съд в Бургас освободи майката

Наказание „лишаване от свобода“ за 10 години получиха двамата непълнолетни, които убиха възрастен мъж по особено жесток начин във видинското село Гъмзово.

Протест пред Софийския районен съд за справедлива присъда след убийството на куче

Присъдата е от 21 ноември. Тъй като извършителите са непълнолетни, съдът ги осъжда, с помощта на техните родители, да заплатят по 60 000 лв. на всеки от ищците.

Отново подпомагани от родителите си те трябва да заплатят и държавната такса върху уважения граждански иск, разноските по досъдебното производство, както и разноските по съдебното следствие.

Окръжен съд – Видин призна за виновни двамата непълнолетни за това, че на 1 януари 2023 г. около 22:00-23:00 часа в село Гъмзово са убили 59-годишен мъж чрез множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош.

Припомняме, че младежите са роднини и са известни на полицията с редица домови кражби. Побоят над мъжа е станал след скандал за шише ракия.

Конфликтът е възникнал, защото осъдените непълнолетни купували ракия от 59-годишния мъж, която не им харесала, решили да я върнат и да си вземат дадените за нея пари. Побоят е станал след употреба на голямо количество алкохол от децата.

Присъдата на Видинския окръжен съд не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук