Виктор Янукович
на снимката: Бившият президент на Украйна Виктор Янукович

Ако бъде осъден по делото за държавна измяна, бившият президент на Украйна Виктор Янукович трябва да бъде доведен в страната от специално подразделение. Това заяви прокурорът по делото Руслан Кравченко в телевизионно интервю.

„Правоохранителните органи трябва да направят всичко, за да се изпълни такова решение“, заяви Кравченко, коментирайки възможността за произнасяне на осъдителна присъда по делото за държавна измяна срещу Янукович.

За да се изпълни това според прокурора има необходимост „от създаването на подразделение от рода на Мосад, например, за да проникнат командосите на територията на Руската федерация и да го доведат в Украйна“.

Кравченко припомни, че обвинението иска за бившия държавен глава присъда от 15 години.

Прокурорът уточни, че при подаване на жалба срещу съдебното решение, Европейският съд по правата на човека, „няма да има правото да отмени нашата присъда, той може само да посочи нарушаване на правата“.

Срещу Янукович има повдигнати три обвинения: за държавна измяна; за подпомагане на умишлени действия, извършени с цел промяна на границите на територията и държавните граници на Украйна; подпомагане за водене на агресивна война.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук