Войводиново, протест, полиция

Двама разследващи полицаи от Гранично пропускателно управление „Калотина“ и жена, която е изпирала парите, са привлечени към наказателна отговорност. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, която е взимала подкупи, с цел да не извършват контрол и да съдействат за благоприятно развитие по дела. Това обяви на брифинг Ангел Илиев, изпълняващ длъжността ръководител на Специализираната прокуратура.

„Под ръководството на Специализираната прокуратура беше извършена акция срещу лица от структурата на МВР и „Гранична полиция“ за корупционни схеми. Искали са плащане, за да не се извършват дадени действия. Взетите пари са били насочвани към жена, близка на полицай, която има заведение в София с цел да обърне парите. Използвани са СРС-та“, осветли факти по разследването Илиев.

Не става дума за редови полицейки служители, а за разследващи органи с дългогодишен стаж в МВР. Единият от тях е имал стаж и в ДАНС, и в ГДБОП, и за него са подавани сигнали за злоупотреба със служебно положение, разкриха от обвинението.

Той подчерта, че до акцията се е стигнало след получени сигнали от потърпевши.

Към настоящия момент са преведени под наказателна отговорност общо три лица. Наложена им е мярка за неотклонение „подписка“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!