Популярното по целия свят детско шоу „Улица Сезам“ също демонстрира толерантност към ЛГБТ общностите, съобщават световни медии. В последният епизод на предаването бяха представени нови участници – семейство от двама мъже и тяхната дъщеря.

Това се случва за пръв път в 51-годишната история на емблематичното детско шоу.

Новите герои са Дейв и Франк и дъщеричката им Миа, които са последните обитатели на „Улица Сезам“. Те са представени на Голямата птица на изненадващо съседско парти.

Един от бащите на Миа коментира, че в шоуто има най-различни семейства. „Но, това, което прави семейството истинско е любовта, която изпитваме един към друг’, казва Дейв в предаването.

„За мен е чест да участвам в подготовката на този епизод, който е нещо напълно ново за „Улица Сезам. Любовта е любов и ние сме много щастливи да приветстваме новото семейство на нашата улица“, разкрива един от продуцентите на предаването.

Те смятат, че този епизод на шоуто ще изпрати „много важно послание към децата и техните родители, че любовта и разбирането са най-важните съставки на семейството“.

Към този момент не се предвижда основните персонажи Бърт и Ърни да сключат еднополов брак, посочиха още създателите на „Улица Сезам“. Двамата са екранни партньори вече половин век и са известни със своите дуети, в които пародират известни изпълнители.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук