Pfizer

Американската авиокомпания United Airlines започна да доставя ваксината на фармацевтичната компания Pfizer срещу коронавируса за САЩ и Европа, съобщи в. The Wall Street Journal. Според изданието това се прави, за да започне колкото се може по-бързо ваксинирането на населението след одобрението на препарата от регулиращите органи.

В момента се извършват доставки в складовете на американския щат Мичиган и в Белгия. По-късно се планират доставки в щата Уисконсин и в Германия.

Според вестника Pfizer е увеличил  капацитета за съхранение на определени ключови за разпространението места – в Плезант Прери, Уисконсин и Карлсруе, Германия. Фармацевтичната компания планира да използва сух лед в товарните самолети и камиони за разпространение на ваксината по целия свят.

След полученото разрешение от Федералното авиационно управление (ФАУ) United Airlines ще носят на борда си 5 пъти по-голямо от допустимото количество на борда, за да осигурят нужната температура за пренос на ваксините.

Други товарни и пътнически авиокомпании също са започнали да се подготвят за бъдещи доставки на ваксини.

Миналата седмица Pfizer и партньорът BioNTech поискаха спешно одобрение за ваксината си за коронавируса от до управлението по санитарен надзор на качеството на хранителните продукти и медикаменти в САЩ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук