От Пентагона ревизираха и подготвиха различни опции за разрешаване на кризата със Северна Корея, които ще бъдат представени пред президента Доналд Тръмп, съобщава CNN, цитирайки двама официални представители на министерството на отбраната.

Вариантите, които включват използване на военна сила срещу Пхенян, ще влязат в сила, ако севернокорейците проведат подземни ядрени опити или такива с балистични ракети, които да показват значителния напредък на режима на Ким Чен Ун в разработването на оръжие, което може да представлява заплаха за САЩ.

„Трябва да подготвим всякакви възможни решения, защото президентът даде да се разбере, че няма да приеме ядрена сила в Корея, както и заплаха, която може да се насочи срещу САЩ или американското население“, заяви националният съветник по сигурността ген. Хърбърт Реймонд Макмастър.

Коментарът на генерала бе направен ден преди посещението във Вашингтон на президента на Южна Корея Мун Че-ин. Макмастър допълни, че южнокорейците били „държани заложници“ на режима в Пхенян.

С президента Мун ще бъда обсъден новия подход на администрацията за действие срещу заплаха от Севера.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!