Коалиционен съвет
на снимката: Валери Симеонов, Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров

Политическият съвет на управляващата коалиция ГЕРБ – „Обединени патриоти” утвърди официалната си номинация за министър на здравеопазването.

Предложението кой да смени проф. Николай Петров, ще бъде внесено от премиера Бойко Борисов в парламента веднага след приемането на Бюджет 2018.

Припомняме, на 30 октомври, министърът на здравеопазването Николай Петров подаде оставка, след журналистическо разследване.

Като директор на ВМА, Петров е сключил договори за почти 1,6 млн. лв. с фирмата на своя зет.

Става дума за две обществени поръчки, спечелени от дружества, представлявани от Явор Цонев – мъжът, от когото дъщерята на Петров има дете.

Първата поръчка била за периодична доставка на остеосинтезни средства за ортопедия и травматология, системи за протезиране, артроскопски консумативи на стойност от близо 1 млн. 180 хил. лева, обявена през юни 2014 г.

Разследването на журналистите установило, че същата фирма спечелила и втора поръчка – за доставка на медицински изделия на стойност близо 430 хил. лева. Справката в Агенцията по обществени поръчки показва, че единствените две поръчки, печелени от въпросната фирма, са били само във ВМА и само по времето на Николай Петров.

Лидерите на ГЕРБ, ВМРО, Атака и НФСБ обсъдиха и други теми като правителствения Бюджет 2018 и промените в нормативната уредба, свързани с подобряване на туристическото обслужване и гарантирането на спокойствието на туристите.

Обсъдени бяха предложения за изменения в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация и промени, ограничаващи нивата на шума в зимните и летните курорти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук