име на Македония
на снимката: премиерът на Македония Зоран Заев

Македония няма друга алтернатива, освен ЕС и НАТО. Това заяви премиерът на страната Зоран Заев пред черногорското радио „Антена М“.

Той добави, че очаква „жестока реакция” от страна на Русия, когато Скопие стане част от Северноатлантическия пакт.

Заев смята, че Русия ще реагира, както при приемането на Черна гора в  НАТО.

„Отново повтарям, че искаме подобряване на отношенията с Русия. Искаме да продаваме на руския пазар повече домати, зеле и други земеделски продукти… но нашият избор е ЕС и НАТО и той няма алтернатива“, заяви македонският премиер и добави, че властите в Скопие са подготвени за постигането на тази цел, защото това е единствената опция.

Зоран Заев каза още:

„Знам, че имаше опити за ликвидиране и много добре е, че се реагира навреме. Някои наблюдатели казват – сега ти си наред. Ако нещо трябва да стане, нека да стане. Приех да съм премиер. Моята страна има нужда от лидер. Готов съм да взимам решения, които се очакват от нашите граждани, на всяка цена. Нека става каквото трябва да става”.

Премиерът на Македония изрази надежда, че скоро Македония ще бъде 30-ят член на НАТО.

Припомняме, че по време на парламентарните избори от октомври миналата година в Черна гора имаше опит за физическо ликвидиране на Мило Джуканович и опит за преврат. В покушението са участвали руски и сръбски граждани. Част от обвиняемите успяха да напуснат страната, а други са изправени пред съда в Подгорица.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук