Двама мъже и една жена са загинали в следствие на урагана Офелия, който удари британските острови.  Жена е починала, след като дърво е паднало върху колата й. Мъж пък е загинал при инцидент, докато се опитвал да почисти паднало дърво с моторна резачка. Третият смъртен случай, отново на мъж, върху чиято кола е паднало дърво, е станал в Рейвъндейл в североизточните части на страната.

Ветровете по западното крайбрежие достигаха до 150 км/ч. Бурята е предизвикала 10-метрови вълни.

„Офелия“ е най-големият ураган, образувал се толкова на изток в Атлантическия океан. Неговата сила беше понижена до тази на буря, преди да достигне ирландските брегове, но въпреки това предизвика тежки последствия. Енергийната компания Northern Ireland Electricity заяви, че 15 000 домакинства в провинцията е трябвало да прекарат понеделник вечер без електричество.

Бурята оцвети небето над Лондон в необичаен оттенък на жълтото. Причината е, че носи пясък от пустинята Сахара, прах от Северна Африка и дим от горските пожари в Южна Европа, съобщи Ройтерс, като цитира говорителка на британската метеорологична служба.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!