Говоренето на депутатите от ОП разделя нацията и предизвиква омраза.“Тези хора незабавно трябва да напуснат властта. Ние ще продължим да изобличаваме това управление и езика на омразата, който използват. Виждате какво става в цяла Европа. Навсякъде изхвърлят от властта националистите“, коментира депутатът от ДПС Йордан Цонев пред БТВ.

„Определения като „тахтаби“, „дървеници“, „мравки“, „маймуни“, „смачкване“ нямат място в една демократична държава, каза Цонев, визирайки изказвания на депутата Касабов от групата на Валери Симеонов, Каракачанов и Волен Сидеров срещу ДПС заради искането на движението за оставка на вицепремиера Симеонов .

„Най-големият проблем на това управление е, че няма политики. Ние категорично няма да подкрепим бюджет 2018, управляващите говорят за растеж и БВП, но не обясняват какви политики ще има. И в новия бюджет, според информацията, която имаме, няма заложени политики“, продължи Йордан Цонев.

Приемането на бюджета е много несигурно, 121 гласа са плаващо мнозинство, няма никакъв шанс ГЕРБ да ни убедят да гласуваме за бюджета. Докато в това правителство участват националисти, подчертавам националисти, а не патриоти, няма как да подкрепим толкова важен законопроект. Ще участваме в разговори за вот на недоверие, предупреди говорителят на ДПС.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев информира, че заедно с Делян Пеевски пишат нов, специален закон,  чрез който трябвало „да се разкрие истинския грабител на КТБ“, закон, според разяснението на депутата „за вторичното разграбване на КТБ“. „На нас ни писна да слушаме фалшиви новини, че Пеевски е участвал в грабежа на банката. Точно това е начинът да докаже, че няма нищо общо с тази история – като напише закон“, завърши Цонев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!