Уволниха доцента бунтар от УНСС, който се притовопостави на предизборната агитация на Бойко Борисов в учебното завадение.

Доц. Мартин Осиковски, който протестира срещу предизборна изява на премиера Бойко Борисов, вече е уволнен. Решението за неговото отстраняване е влязло в сила вчера. Премиерът в оставка гостува в УНСС да агитира младите хора на 2 април т.г.

Надига се огромно обществено възмущение от действията на ръководството на висшето учебно заведение още вчера, научи „ДЕБАТИ.БГ“.

След пропагандната проява на Борисов в университета Осиковски напусна всички ръководни постове, заемани от него. Възмущението си тогава той изрази бурно и в социалните мрежи.

Уволнен е дисциплинарно

Той е уволнен дисциплинарно. Мотивите – „злоупотреба с доверието на работодателя“ и „уронване на доброто име на предприятието“ съгласно Кодекса на труда. Нарушен бил и правилника на университета, който изисква лоялност от служителите.

Постовете, от които Осиковски се отказа, са редица. Той бе главен секретар по уеб комуникации, член на редколегията на „Научни трудове“ и „Годишник на УНСС“ и член на атестационната комисия на факултет „Икономика на инфраструктурата“.

Борисов се появи предизборно в УНСС уж за да разгледа на т.нар. „нов корпус“. Лошото е, че университетът се предложи в услуга на тогавашния за предизборна агитация В УНСС Борисов доведе със себе си за визитата Кирил Ананиев и Николай Нанков.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!