В Италия се провежда среща на министрите на финансите от страните в Г-7 в южния италиански пристанищен град Бари. Разговорите ще продължат три дни. Министрите на страните от Г-7 от Европа, Япония и Канада изразиха надежда, че срещата ще им даде по-добра представа за посоката на президента на САЩ Доналд Тръмп относно ключовите политики, които той все още не е посочил.

Официалният дневен ред на финансовите министри и централните банкери се фокусира върху неравенството, международните данъчни правила, кибер сигурността  и блокирането на финансирането на тероризма.

Много от участниците ще следят внимателно американския министър на финансите Стивън Мънчин, за да разберат намеренията на Вашингтон по въпросите на протекционизма и климатичните промени.

Заради отношението на американския президент Тръмп към протекционизма, няма да има официално обсъждане на търговията в Бари, съобщиха от министерството на финансите в Италия. Предстои темата да бъде разгледана на срещата на върха в Таормина, Сицилия на 26-27 май.  Очаква се тогава и Тръмп ще реши дали да се откаже от глобалното парижко споразумение за изменението на климатамай, обявиха от Белия дом.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук