Израелската полиция съобщи за ареста на осем членове на престъпна група, заподозряна в трафик на жени от страни от бившия СССР, включително Русия и Украйна.

„Това е група, която оперира от няколко години, набира жени от бившия Съветски съюз под предлог, че ще работят като масажисти. Когато момичетата пристигнат тук, те бяха биват настанявани в дискретни жилища, където работят за предоставяне на сексуални услуги“, заяви пред РИА Новости официалният представител на израелската полиция Майкъл Зингерман.

Според разследващите групата е била ръководена от 50-годишна жена, известна в спортния свят на Израел. Нейните данни не са разкрити. Съпругът на заподозряната също е бил част от групата.

В групата също така влизат хора, чиито дейности са били към пране на парите, получени по престъпен начин. Разследването е проведено в областта на Тел Авив съвместно с данъчните власти и националния застрахователен институт „Битулах Леуми“.

Жените били набирани чрез публикуване на реклами в интернет на руски, маскирайки истинската същност на работата, която трябва да вършат.

Днес осем заподозрени ще бъдат изправени в съд в Тел Авив за удължаване на ареста. Пет пострадали жени – гражданки на Русия и Украйна – са на сигурно място, където им се предоставя помощ за жертви на сексуални престъпления. Но реалният брой на жертвите на трафик на хора, според Зингерман, може да е по-голям.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!