Бомбардирана сграда в Киев

В Киев е обявена въздушна тревога, а жителите на столицата са помолени спешно да оттеглят в убежищата. Това съобщиха от градската администрация на Киев.

„Внимание! В Киев е обявена въздушна тревога! Всички трябва спешно да се отправят към укритията за гражданска защита!“, се казва в съобщение, публикувано в канала на администрацията в Telegram.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че жителите на столицата могат да се подслонят в киевското метро, където за тази цел са предвидени четири станции.

„Приятели! Четирите станции на червения клон на метрото, на които по организационни причини сега не се движат влакове, са отворени, за да могат жителите на Киев да ги използват като убежище в случай на въздушно нападение. Това са станциите Академигородок, Нивки, Святошин и Житомирска. Също така искам да ви информирам, че всички станции на киевското метро са достъпни за хората по всяко време на денонощието по време на тревогата. За да издържим на опасността“, пише той в канала си в Telegram.

По-рано пресслужбата на киевското метро съобщи, че метрото продължава да работи, с изключение на няколко станции по червената линия. В момента не се събират такси за пътуване, тъй като метрото може да се използва като бомбоубежище от жителите на града. От пресслужбата уточниха, че 46 станции могат да работят в режим на укритие.

Припомняме, че преди седмица градските служби на Киев получиха инструкции и започнаха подготовка за предотвратяване на възможни рискове в случай на извънредна ситуация от военен характер. По време на брифинг Кличко заяви, че осигурено допълнително производство на електроенергия, което дава възможност да се осигури непрекъснато снабдяване с електричество при усложнена ситуация.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук